امنیت سایبری چیست؟

شناخت امنیت سایبری

 

امنیت سایبری

 

امنیت سایبری به عمل محافظت از سیستم ها، شبکه ها و برنامه ها در برابر حملات دیجیتال اشاره دارد. هدف از حملات سایبری معمولا، دسترسی یا تغییر و از بین بردن اطلاعات حساس، اخاذی از کاربران و نیز به وجود آوردن مشکل در روند عادی کسب و کارها می باشد.

 

امنیت سایبری چیست؟

رویکرد امنیت سایبری شامل لایه های حفاظتی متعددی است که رایانه ها، شبکه ها، برنامه ها یا داده هایی که فرد قصد محافظت از آن ها را دارد، در برمی گیرد. برای داشتن دفاعی موثر در برابر حملات سایبری می بایست افراد، فرآیندها و تکنولوژی در یک سازمان، مکمل یکدیگر باشند.

یک سیستم مدیریت تهدید یکپارچه قادر به تسریع عملکردهای کلیدی عملیات امنیتی شامل شناسایی، بررسی و اصلاح می باشد. اما، امروزه اجرای اقدامات موثر امنیت سایبری چالش برانگیز است؛ چرا که تعداد دستگاه ها بیشتر از افراد است و مهاجمان هر روز خلاق تر عمل می کنند.  برای آشنایی بیشتر با باج افزار ها که بدافزار هم نام دارند ابتدا مقاله مرتبط را مطالعه کنید.

 

فضای سایبری چیست؟

فضای سایبری به دنیای کامپیوتر مجازی و بطور واضح تر، رسانه ای الکترونیکی است که منجر به تسهیل ارتباطات آنلاین می شود. معمولاً فضاهای سایبری یک شبکه رایانه ای بزرگ و زیر شبکه های رایانه ای در سراسر جهان می باشند که جهت کمک به فعالیت های ارتباطی و تبادل داده ها از پروتکل TCP/IP استفاده می کنند.

ویژگی اصلی فضای سایبری ایجاد یک محیط تعاملی و مجازی برای طیف گسترده ای از کاربران است. در واژگان رایج فناوری اطلاعات، هر سیستمی که شامل پایگاه کاربری قابل توجهی باشد و یا حتی یک رابط کاربری که خوب طراحی شده را می‌توان یک فضای سایبری در نظر گرفت.

 

امنیت سایبری

 

اهمیت امنیت سایبری 

در دنیای دیجیتالی امروز که همه چیز به هم ارتباط دارند، استفاده از برنامه های امنیت سایبری به نفع همه خواهد بود. حملات سایبری حتی در سطوح فردی می تواند موجب سرقت اطلاعات، اخاذی ها و از دست دادن داده‌های مهم شود. حملات سایبری به شکلی گسترده تر ممکن است به زیرساخت های حیاتی نظیر نیروگاه ها، بیمارستان ها و شرکت های خدمات مالی آسیب برساند. لذا، ایمن سازی این سازمان ها و نیز دیگر سازمان ها جهت حفظ عملکرد جامعه ضروری خواهد بود.

همچنین، فعالیت های محققان تهدیدات سایبری بسیار سودمند است، چرا که این محققان سعی در شناسایی تهدیدات جدید و نوظهور و استراتژی های حمله سایبری بوده و نقاط ضعف را آشکار می کنند. این افراد آموزش هایی را نیز در خصوص اهمیت امنیت فضای سایبری دارند و ابزارهای منبع باز را تقویت می کنند. کار آن ها این است که اینترنت را برای تمامی کاربران به محیطی ایمن تر تبدیل کنند.

 

امنیت سایبری

انواع امنیت سایبری

انواع امنیت سایبری شامل موارد زیر خواهد بود.

 

امنیت شبکه

امنیت شبکه به فرآیند محافظت از داده ها در برابر ورود غیرمجاز از طریق شبکه های رایانه ای اشاره دارد. امنیت شبکه شامل تکنولوژی سخت افزاری و نرم افزاری است و تضمین کننده امنیت در برابر انواع تهدیدات می باشد. امنیت شبکه به مانند دیواری بین شبکه و فعالیت های مخرب عمل می کند. لذا، به عنوان یک سازمان، می بایست از شبکه خود و به دنبال آن شهرت خود در تجارت محافظت کنید تا بتوانید به طور مداوم خدماتی را در جهت برآورده ساختن خواسته های مشتریان ارائه دهید.

 

  • انواع امنیت شبکه عبارتند از:

فایروال یا دیوار آتش که می تواند سخت افزار، نرم افزار و یا هر دو باشد. فایروال ها به صورت یک مانع بین شبکه قابل اعتماد و شبکه خارجی عمل می کنند.

  •  

  • ۱- امنیت ایمیل

یکی از رایج ترین موارد برای نقض امنیت، ایمیل ها هستند. لذا، امنیت ایمیل از هرگونه حمله دریافتی جلوگیری می کند.

 

  • ۲- آنتی ویروس ها و ضد بدافزارها

نرم افزار ضد بدافزار، بدافزار را در زمان ورود اسکن می‌کند، فایل‌ها را از لحاظ ناهنجاری کنترل می‌کند و برای رفع هرگونه آسیب، آنها را حذف خواهد کرد.

 

۳- امنیت اطلاعات

امنیت اطلاعات فرآیند طراحی و استفاده از ابزارهایی جهت حفاظت از اطلاعات حیاتی در برابر تخریب، اختلال و تغییر است. امنیت اطلاعات عاملی مهم در امنیت فضای سایبری است که بطور خاص برای امنیت داده ها طراحی شده است. انواع امنیت اطلاعات عبارتند از:

  • امنیت ابری

  • رمزنگاری

  • مدیریت آسیب پذیری

  • پاسخ به پیشامدی که بر امنیت اطلاعات تأثیری منفی دارد.